torsdag 25 augusti 2011

Socker och Teater

I mandags var vi pa en teater dar Juanjo hade designat ljuset. Det var en komedi om nan rik man som hade dott och hur hans giriga slaktingar gick igenom testamentet. Den var faktiskt riktigt rolig aven om jag inte forstod sa mycket av vad de sa sa kunde man forsta pga tonfallet och rorelserna :) Har haft det lite trakigt pa dagarna annars eftersom alla varit ivag och jag har inte haft sa mycket att gora. Men pa mandag ska jag borja skolan sa jag hoppas det blir bra :)
Okej, skumma saker de gor har: De ater lunch vid 2,3 tiden, fikar vid 5 och middagen ar vid 9,10. Och de ater massa sotsaker. Det ar mest vitt brod och juicen ar otroligt sot. Saknar lingongrova en del xD Det finns en speciell kram(cream), eller ja typ nutella fast det ar kola. Dulce de letche, det ar i princip som kolasas fast det smakar inte riktigt sa. Det ar ganska gott men de har det pa typ allt och jamt xD  Sen Mate, den enda i min familj som jag sett dricka det ar Junajo men man ser folk som gar runt med termosar med det pa stan helatiden och folket fran YFU Uruguay hade det hela tiden ocksa. Det ar typ som te, fast bittert (har inte smakat det an) och det dricks i koppar som e runda ner till oftast och med metall sugror. Haha, tydligen ar det ganska ackligt nar man smakar det forsta gangen men man efter ett tag alskar man det. Sen kindpussar man varandra, alla man halsar pa. Det ar lite av en vetenskap men man kommer in i det ganska fort xD  
Igar var vi pa Juanjos(vardpappa) jobb och hade sightseeing. Det var skit coolt. Han jobbar pa Sodre teatern har i Montevideo som Ljus chef eller liknande. Vi kom in via bakdorren och gick forst upp till scenen som var enorm. Dom spelar inte teater dar for det ar typ for stort, men ballet. Scenen var kanske 3 ggr stora scenen i Harnoand, helt sjukt. Juanjo berattade att de hogst sittplattserna for publiken lag nastan 40 meter upp i luften. Det kanske inte syns sa bra pa bilderna men det var maktigt. 


Sen gick vi upp pa teaterns tack och tittade pa utsikten. Teatern brann ner for en massa ar sedan och blev ateruppbyggs for ett tag sedan sa det ar ganska nybyggt och fortfarande en del byggjobbare dar. Man far egentligen inte ga upp pa taken men det gjorde vi i alla fall ;D  Pa bilderna har nedanfor ser man Juanjo och Danna och en del av utsikten fran taket.



Pa den har sista bilden sa ser man taket pa scenen och till.. laktaren eller va det nu heter. De roda ar till scenen och plattaket ar till laktaren, det kanske ser lite trakigt ut men nar man har varit dar inne ar det as coolt :D

1 kommentar: