söndag 13 november 2011

Celeste y Tambores

Var pa Bio i torsdags med YFU ganget, vi var och sag 3 Millones ( http://www.youtube.com/watch?v=BHC8bGJQEr4 ). Det ar en dokumentar om Uruguays fotbollslag nar de spelade i Sydafrika 2011 i Fifa Worldcup. Det later kanske lite segt men den var faktiskt riktigt kul. Den ar gjord av Jaime Roos(son) Yamandú Roos(far) och deras realtion har charmiga inslag i alltihopa och gladjen nar laget vinner ar enorm, och sorgen nar de tillslut forlorade och kom 4 ar stor den ocksa. Jag ar ju inte sadar jatte intreserad av fotboll men det ar sa stort har att det ar nastan omojligt att inte hanga pa. I princip alla vet vad spelarna heter i landslaget och nar det spelas en match sa ar det i princip tomt pa gatorna for alla ar och tittar pa fotboll pa arenean, pa en bar eller hemma i soffan. Dagen efter filmen sa spelade samma lag en match mot Chile for uttagningarna till Fifa 2014 som kommer spelas i Brasilien. Det var grymt kul att se dom spela efter att ha sett filmen och att de sen vann med 4 - 0 kanndes ganska bra haha. Och fargen pa Uruguaysspelares trojor ar sa klart, celeste.

Har foressten borjat en teckningskurs! Fyra timmar varje fredag. Studion ar jatte charmig och det kanns jakligt konstnarligt att sitta och mala i Montevideo med en svart katt och en kaffekopp bredvis sig haha. Inte for att det blir sa jakla vacker det jag gor(just nu ar det att mala av bilder pa gammla manniskor) men det ar roligt :)

Igar var det lite minifestival ocksa, har ingen aning om varfor haha. Men klockan 5 pa eftermiddagen sa kom det massa manniskor kladda(och lite mindre kladda) i skrikande orange gult och svart. De borjade precis utanfor var byggnad och gick ungefar tva kvarter och sen akte de vidare till nan annan del av stan, sa nan i alla fall. Just delen dar vi bor, Barrio Sur,  har de varje ar i Februari sa har de karnival och hela stadsdelen ar full med dansare och folk medrummor. Det finns olika grupper som gor sant har och de har alla spesifika farger som de har pa sina klader osv nar de ar ute. Bara en gata upp fran lagenheten finns det en ovningslokal for de som haller till narmast och man kan ofta hora dom ova nar man gar forbi. Den gruppen var ocksa ute igar men utan festival utstyrsel. Alla tycker inte att det ar sa jatte kul nar de kommer dundrades varje lordag men manga gar ut for att titta. Det harstamar ifran afrika och har sedan fatt influenser fran massa annat men nar de har festival sa brukar de som ar med i tagen och inte ar naturligt fargade morka mala sig sa att de blir det. Uruguay ar, vad jag har fatt hora, ar aknt for sina trummor och folk ifran hela sydamerika kommer hit i Fabruari. Det ar grymt kul i alla fall och ifall ni nagonsin kommer hit sa gar ni se till att forsoka se dom :D

Som det hors i bakrunden pa videon sa var den en del bilarm som satte igang under proceduren xD Men vad sager ni, ska vi sattsa pa natt nytt nasta 1 Maj? ;)
                                      

Dom har var sa grymt sota, speciellt den lille med hatten nar han gjorde sitt basta for att komma ihag att ga och trumma sammtidigt.
                                                  Har ar den andra gruppen :)
                               Har lagar Nené kottbullar (eller typ i alla fall, Albóndigas heter dom :)


               Sa har ser det ut ovanfor min sang just nu, foton och massa grammatik regler xD
Kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar